Dokładność obróbki wysokociśnieniowym strumieniem wody |
Autor |
Wiadomość |
padawan
|
Wysłany: 2013-01-15, 12:48 Dokładność obróbki wysokociśnieniowym strumieniem wody
|
|
|
Witam.
Jestem studentem mechaniki i budowy maszyn i za niedługo bronię pracę inżynierską pt. "Badanie wpływu parametrów technologicznych na dokładność krzywoliniowych fragmentów przedmiotu w technologii waterjet." Brakuje mi jeszcze jednego rozdziału teoretycznego, a mianowicie "Analiza dokładności obróbki wysokociśnieniowym strumieniem wody". W literaturze którą posiadam nie piszą o tym za wiele, a przeszukując google głownie znajduję informację że cięcie wysokociśnieniowym strumieniem wodnym jest bardzo dokładne.
Chciałem więc zapytać czy ktoś może posiada jakieś artykuły, lub wiedzę wyniesioną z praktyki na ten temat i mógłby się nimi podzielić?
Z góry dziękuję |
|
|
|
 |
Jarek
power of water
|
Wysłany: 2013-01-16, 19:40
|
|
|
Witam
Polecam lekturę rozprawy doktorskiej na temat "Problematyka krzywoliniowego przecinania materiałów wysokociśnieniową strugą wodno-ścierną uwzględniająca kryteria jakości powierzchni" dr inż. Marzeny Sutowskiej. Jedyny ból jest taki, że dostępna jest ona w czytelni Politechniki Koszalińskiej.
Pozdrawiam
Jarek |
Ostatnio zmieniony przez Admin 2013-01-16, 19:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|